KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Pileći nuggetsi koji će uz mali trik postati superhrskavi

| Autor: Glas Istre
Pileći nuggetsi

Pileći nuggetsi


Jedna od tajni savršeno hrskavih komadića piletine su panko krušne mrvice koje se rade od bijelog kruha, a najčešće se koristi samo mekana unutrašnjost, bez korice. Panko mrvice su odličan izbor i za prženje jer ne upijaju toliko ulja kao klasične krušne mrvice.

Pomiješajte ih sa začinima, a osim onih koji su navedeni u receptu dodati možete i kajenski papar, koji se dobiva od fino mljevenih ljutih papričica, kao i luk u prahu, piše portal punkufer.

SASTOJCI:

450 g pilećih prsa

1 i 1/2 šalice krušnih mrvica (panko)

1 žličica soli

1 žličica crnog papra

1 žličica češnjaka u prahu

1 žličica mljevene paprike

2 velika jaja

2 žlice bademovog mlijeka (ili mlijeko po izboru)

450 g pilećih prsa

PRIPREMA

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija. Krušne mrvice ravnomjerno rasporedite u jednom sloju u limu obloženom papirom za pečenje. Poprskajte ih maslinovim uljem pa pecite 2 minute. Zatim ih promiješajte ili samo protresite lim i pecite još 2-3 minute ili dok mrvice ne postanu zlatno smeđe.

Prebacite mrvice u posudu pa dodajte začine: sol, papar, papriku i češnjak. U drugoj posudi umutite jaja i bademovo mlijeko.

Na lim za pečenje stavite metalu rešetku (predviđenu za pećnicu) pa je nauljite.

Piletinu narežite na kockice od 2,5 – 3 cm pa svaku umočite u jaja, a zatim uvaljajte u smjesu krušnih mrvica. Hvataljkama prebacite svaki komad mesa na rešetku pa poprskajte uljem i pecite 15-20 minuta. Poslužite s rižom i umakom prema želji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom