ilustracija
Sastojci:
6-8 srednjih paprika
200 g sira
200 g mozzarelle
100 g šunke ili pancetice
malo papra
4 žlice sjemenki suncokreta
6 žlica maslinovog ulja
2 žlice sjeckanog peršina
Priprema:
Pećnicu ugrijte na 180 C. Papriku operite, prerežite je po pola zajedno sa peteljkama, očistite od sjemenki i operite, posušite ih sa kuhijskim papirom, premažite sa malo maslinovog ulja i posložite ih na pleh sa pek papirom tako da prerezana strana paprike bude prema dolje i pecite ih desetak minuta.
Za to vrijeme sir narežite na ploškice, a salamu rezance. Izvadite paprike iz pećnice napunite ih sirom (ako koristite salamu najprije stavite nju pa onda sir gore). Tako napunjene paprike vratite u pećnicu i pecite još 10-15 minuta dok se sir ne otopi a paprike zapeku.
Sjemenke suncokreta popržite na suhoj tavi, izvadite ih u zdjelicu dodajte im ulje, peršin te posolite i popaprite i dobro promiješajte. I preljev je spreman za preliti po pečenim paprikama.