KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: PEČENE PAPRIKE Preljev koji se lako priprema daje im poseban gušt

| Autor: Glas Istre
ilustracija

Sastojci:

6-8 srednjih paprika

200 g sira

200 g mozzarelle

100 g šunke ili pancetice

malo papra

4 žlice sjemenki suncokreta

6 žlica maslinovog ulja

2 žlice sjeckanog peršina

Priprema:

Pećnicu ugrijte na 180 C. Papriku operite, prerežite je po pola zajedno sa peteljkama, očistite od sjemenki i operite, posušite ih sa kuhijskim papirom, premažite sa malo maslinovog ulja i posložite ih na pleh sa pek papirom tako da prerezana strana paprike bude prema dolje i pecite ih desetak minuta.

Za to vrijeme sir narežite na ploškice, a salamu rezance. Izvadite paprike iz pećnice napunite ih sirom (ako koristite salamu najprije stavite nju pa onda sir gore). Tako napunjene paprike vratite u pećnicu i pecite još 10-15 minuta dok se sir ne otopi a paprike zapeku.

Sjemenke suncokreta popržite na suhoj tavi, izvadite ih u zdjelicu dodajte im ulje, peršin te posolite i popaprite i dobro promiješajte. I preljev je spreman za preliti po pečenim paprikama.


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini