KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Minestrone - zasitna gusta juha od povrća i tjestenine

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Minestrone je jedno od najpoznatijih talijanskih jela na žlicu, a riječ je o zasitnoj gustoj juhi od povrća i tjestenine.

Skoro svaka talijanska regija ima svoju verziju ovog recepta.

Originalno se pravi i grahom i ostalim mahunarkama, ali baza joj je povrće. Idealna je za svako godišnje doba, a sadrži mnoštvo hranjivih sastojaka i nutritivno je vrijedna. Sastojke možete prilagoditi onome što imate kod kuće - glavno je da stavite kapulu, grah ili mahunarke, i tjesteninu. Ostalo prepuštamo vašoj kreativnosti.

 

Sastojci:

  • 3 mrkve
  • peršin
  • 1 kapula
  • 2 krumpira
  • 3 kriške slanine
  • 1/2 l soka od rajčice (passata di pomodoro)
  • 1 crveni luk
  • 2 režnja češnjaka
  • tikvica
  • 1/2 korijena celera
  • 400 g rajčice
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 230 g graha
  • 1/2 šalice graška
  • 50 g mahuna
  • tjestenina po izboru (koliko stane u šaku)
  • sol
  • papar
  • parmezan
  • maslinovo ulje

 

Priprema:

Kapulu, mrkvu, peršin, krumpir i celer narežite na manje kockice i u dubokom loncu popržite na malo maslinovog ulja. Dodajte grašak, mahune i grah, podlijte s temeljcem i sokom od rajčice (passata de pomodoro) te kuhajte 15 minuta. Posolite i popaprite.

U juhu dodajte tikvicu narezanu na kockice, nasjeckanu rajčicu i tjesteninu. Kuhajte još 10 minuta, pa posipajte grubo nasjeckanim svježim peršinom.

Pustite da se kuha još par minuta, pa poslužite toplo u dubokim tanjurima, uz ribani pamezan.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater