KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Kremasta tjestenina s kozicama

| Autor: Glas Istre
Kremasta tjestenina s kozicama (Snimila Tea Tidić)

Kremasta tjestenina s kozicama (Snimila Tea Tidić)


Ako želite lagan ručak koji se brzo priprema - danas vam donosimo savršeni ljetni recept za jako ukusnu kremastu tjesteninu s kozicama. Preporučamo da pripremite tagliatelle, no možete koristiti koju god tjesteninu po vašem izboru.

Sastojci za 2 osobe:

  • 250 g kozica
  • 300 g tjestenine
  • 4 češnja češnjaka
  • šaka sjeckanog peršina
  • ribani parmezan
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

Sitno narežite češnjak i peršin, a parmezan naribajte.

Skuhajte tjesteninu minutu kraće nego što je to inače potrebno kako bi mogli dovršiti kuhanje špageta skupa s kozicama. Nemojte proliti vodu u kojoj se tjestenina kuhala, trebat će vam kasnije za umaka.

U dobro zagrijanoj tavi popržite kozice oko 5 minuta na maslinovom ulju. Kad promijene boju iz sive u narančastu, gotove su - nemojte ih prekuhati jer će biti žilave.

Zatim dodajte usitnjeni češnjak i nasjeckani peršin, kratko popržite pa dodajte tjesteninu. Sve dobro izmiješajte i dodajte vrhnje, ribani parmezan, sol i papar. Prokuhajte još minutu uz miješanje da se svi sastojci prožmu. Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.

Poslužite toplo, i dodajte još malo ribanog parmezana i sjeckanog peršina.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter