Kremasta tjestenina s kozicama (Snimila Tea Tidić)
Ako želite lagan ručak koji se brzo priprema - danas vam donosimo savršeni ljetni recept za jako ukusnu kremastu tjesteninu s kozicama. Preporučamo da pripremite tagliatelle, no možete koristiti koju god tjesteninu po vašem izboru.
Sastojci za 2 osobe:
Priprema:
Sitno narežite češnjak i peršin, a parmezan naribajte.
Skuhajte tjesteninu minutu kraće nego što je to inače potrebno kako bi mogli dovršiti kuhanje špageta skupa s kozicama. Nemojte proliti vodu u kojoj se tjestenina kuhala, trebat će vam kasnije za umaka.
U dobro zagrijanoj tavi popržite kozice oko 5 minuta na maslinovom ulju. Kad promijene boju iz sive u narančastu, gotove su - nemojte ih prekuhati jer će biti žilave.
Zatim dodajte usitnjeni češnjak i nasjeckani peršin, kratko popržite pa dodajte tjesteninu. Sve dobro izmiješajte i dodajte vrhnje, ribani parmezan, sol i papar. Prokuhajte još minutu uz miješanje da se svi sastojci prožmu. Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Poslužite toplo, i dodajte još malo ribanog parmezana i sjeckanog peršina.
Dobar tek!