KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Kolač od borovnica za doručak koji će vas usrećiti

| Autor: Dijana Ljubanović
Foto Pexeles

Foto Pexeles


Sastojci:

2 šalice univerzalnog brašna

1/2 šalice šećera

2 žličice praška za pecivo

1 veliko jaje lagano tučeno

1/2 šalice mlijeka

1/4 šalice maslaca ili margarina omekšanog (NE Otopljenog)

1 žličica ribane limunove kore

2 šalice svježih ili smrznutih borovnica

Za preljev:

1/3 šalice šećera

1/4 šalice univerzalnog brašna

1/4 šalice oraha sitno nasjeckanih

1/2 žličice mljevenog cimeta

3 žlice hladnog maslaca ili margarina

Dodatno:

1/2 šalice šećera u prahu

2 žlice mlijeka

Upute:

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva i podmažite tepsiju.

U velikoj zdjeli umutite brašno, šećer i prašak za pecivo. Izrežite maslac na male komadiće. Dodajte jaje, mlijeko, maslac i koricu limuna; miješajte samo dok se suhi sastojci ne navlaže. Možda ćete trebati završiti s miješanjem rukama kako biste uklopili svo brašno. Tijesto će biti vrlo gusto.

Ubacite borovnice. Budući da je tijesto toliko gusto, to može potrajati nekoliko minuta. Rasporedite po tepsiji.

Za preljev kombinirajte šećer, brašno, orahe i cimet. Dodajte maslac i obradite, ili izrežite ako to radite ručno, dok smjesa ne postane mrvičasta. Možete to raditi prstima kako biste dodirom mogli prepoznati kada je spremno. Pospite tijesto. Pecite na 250 stupnjeva 40-45 minuta. Kombinirajte šećer u prahu i mlijeko. Zalije se po vrhu kolača i ostavi da odstoji dok se šećer ne stvrdne, piše Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini