KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Fina i jednostavna kremasta pašteta od srdela

| Autor: Glas Istre
Pašteta od srdela (Snimila Tea Tidić)

Pašteta od srdela (Snimila Tea Tidić)


Srdele su hranjive, zdrave - i jeftine. Donosimo vam izuzetno jednostavan recept za finu paštetu od srdela.

Sastojci:

  • 500 g svježih srdela
  • 100 g maslaca
  • nasjeckana pršemula
  • 2 češnja češnjaka
  • malo limunovog soka
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 10-ak kapara
  • 3 žlice maslinova ulja
  • sol
  • papar

Priprema:

Svježe srdele treba očistit, oprat, skinut glave i filetirati.

Filete osušite na papiru te kratko popržite u tavi na malo maslinovog ulja.

Kad ste popržili svu srdelu, pustite da se ohladi i u dublju posudu stavite srdelu, sitno nasjeckani češnja, maslac, dva prstohvata sitno nasjeckane pršemule, kapare, maslinovo ulje, 1 jušnu žlicu limunovog soka, sol i papar, te sve dobro izmiješajte štapnim mikserom ili gnječilicom.

Servirajte uz dvopek ili svježe tostirani topli kruh.

Dobar tek!

Preporuka: Ako niste u mogućnosti nabaviti svježe srdele, možete koristiti i one iz konzerve - za ovu recepturu će vam trebati dvije konzerve.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter