Pašteta od srdela (Snimila Tea Tidić)
Srdele su hranjive, zdrave - i jeftine. Donosimo vam izuzetno jednostavan recept za finu paštetu od srdela.
Sastojci:
Priprema:
Svježe srdele treba očistit, oprat, skinut glave i filetirati.
Filete osušite na papiru te kratko popržite u tavi na malo maslinovog ulja.
Kad ste popržili svu srdelu, pustite da se ohladi i u dublju posudu stavite srdelu, sitno nasjeckani češnja, maslac, dva prstohvata sitno nasjeckane pršemule, kapare, maslinovo ulje, 1 jušnu žlicu limunovog soka, sol i papar, te sve dobro izmiješajte štapnim mikserom ili gnječilicom.
Servirajte uz dvopek ili svježe tostirani topli kruh.
Dobar tek!
Preporuka: Ako niste u mogućnosti nabaviti svježe srdele, možete koristiti i one iz konzerve - za ovu recepturu će vam trebati dvije konzerve.