KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA : Jednostavna i ukusna čokoladna torta

| Autor: Glas Istre
 (Foto:Pixabay)

(Foto:Pixabay)


Jednostavna, sočna i čokoladna torta za sve prilike. 

- Biskvit ( X3 )

  • 3 jaja
  • 6 zlica secera
  • 3 zlice ulja
  • 3 zlice mlijeka
  • 3 zlice kakaa
  • 3 zlice glatkog brasna
  • 1/2 praska za pecivo

- Fil

  • 300 gr bijele cokolade
  • 300 gr crne cokolade
  • 1/2 l vrhnja za slag
  • 125 gr margarina

- Sirup

  • 3 dcl vode
  • 7 zlica secera
  • 1 dcl toplog mlijeka
  • 1 zlica kakaa

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup promjera 28 cm obložite papirom za pečenje i lagano namažite margarinom. Rade se tri biskvita svaki od gore navedenih sastojaka. Prosijte brašno, prašak za pecivo i kakao.

Umutite mikserom 3 jaja sa šećerom dok ne postane pjenasto i blijedo žuto. Dodajte ulje i sve malo promiksajte, zatim naizmjence ( smanjite mikser na najmanju brzinu ili spatulom umijesajte mjesavinu brasna i mlijeka ) dodajte mješavinu brašna, kakaa i praska za pecivo i mlijeko.

Izlijte u pripremljen kalup i pecite 20 – 25 minuta. Postupak ponovite tri puta, tako da dobijete 3 kore.

- Fil: Natrgajte bijelu i crnu čokoladu, prelijte slatkim vrhnjem. Na laganoj vatri miješajte dok se sva čokolada ne otopi i smjesa postane glatka. Pred sam kraj dodajte na kockice narezan margarin. Sve promiješajte dok se margarin ne otopi, a smjesa postane glatka i sjajna.

Neka malo odstoji jer je fil dosta rijedak, pa da se malo stisne. Tako će vam biti lakše raspodijeliti fil po torti.

- Sirup: Kuhajte šećer i vodu 4 – 5 minuta. Za to vrijeme ugrijte mlijeko i u njmu rastopite 1 žlicu kakaa. Dodajte mlijeko i kakao u šećer i vodu i nastavite kuhati na laganoj vatri 2 – 3 minute tj. dok se sve lijepo ne poveže.

- Slaganje: Kora – sirup – fil – kora – sirup – fil – kora – sirup – fil!

Važno je napomenuti da sirup stavljate malo po malo, bolje će upijati. Nemojte sve odjednom. Podijelila sirup na tri približno jednaka dijela.

Složite kore u kalup sa mehanizmom, a tek drugi dan premažite cijelu tortu.

Ukrasite tortu po želji i uživajte!

Izvor : coolinarika.com

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter