Ilustracija (Pexels)
Recept za najkremastiju kajganu, kakva se poslužuje u najboljim svjetskim restoranima, prenosi Index.hr
Razbijte jaja u manju zdjelu i dobro ih umutite pjenjačom ili vilicom dok ne dobijete jednoličnu smjesu - bez vidljivih tragova bjelanjka. Po želji dodajte žličicu mlijeka ili vrhnja za dodatnu mekoću.
Uzmite tavu s neljepljivom podlogom i stavite je na najnižu moguću temperaturu. Ne dodajte masnoću još – cilj je da jaja krenu zgušnjavati polako, a ne pržiti.
Ulijte jaja u suhu tavu i neprestano miješajte silikonskom špatulom ili drvenom kuhačom. Miješajte lagano i ravnomjerno, stružući dno kako se jaja ne bi zalijepila. Budite strpljivi – treba 5 do 8 minuta.
Kad jaja postanu kremasta i zgusnuta, ali još uvijek blago tekuća (poput mekanog pudinga), maknite tavu s vatre. Kajgana će nastaviti kuhanje i van izvora topline.
Dodajte kockicu hladnog maslaca i miješajte dok se potpuno ne otopi. Maslac će zaustaviti kuhanje i dati kajgani svilenkastu teksturu i puni okus.
Na kraju dodajte sol i svježe mljeveni papar po ukusu. Poslužite odmah, idealno na tostu, uz avokado, rajčicu, losos ili što god vam je pri ruci.
Dobar tek!