KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Kremasta tjestenina s gljivama i špinatom

| Autor: Glas Istre
(Unsplash)

(Unsplash)


Subota je stvorena za jednostavne, a ukusne zalogaje koje ne traže sate provedenih za štednjakom. Kremasta tjestenina s gljivama i špinatom idealna je za takve dane – brzo se priprema, bogata je okusima i miriše na pravi comfort food. Uz čašu vina, pretvorit će vaš vikend ručak u mali gurmanski trenutak bez stresa.

Sastojci (za 4 osobe)

  • 400 g tjestenine po izboru (penne, fusilli, tagliatelle)
  • 300 g svježih šampinjona ili drugih gljiva
  • 150 g svježeg špinata
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 manji luk
  • 2 režnja češnjaka
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar
  • Parmezan ili ribani sir po želji

Priprema

Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju.

Na maslinovu ulju kratko pirjajte sitno sjeckani luk i češnjak. Dodajte narezane gljive, posolite i pirjajte dok ne omekšaju.

Ulijte vrhnje za kuhanje, promiješajte i pustite da se lagano reducira.

Umiješajte špinat i kuhajte još minutu-dvije, samo da povene.

Ocijeđenu tjesteninu dodajte u umak, dobro izmiješajte i pospite ribanim sirom.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama