Ilustracija (Pexels)
Ako volite krumpir salatu, znate da mogućnostima za kombinacije gotovo da nemaju kraja. Postoji verzija s crvenim krumpirom, grčka varijanta s piletinom, njemačka salata s manje povrća… No ova verzija je stvarno jedinstvena: tzatziki krumpir salata.
Ova verzija klasične salate donosi svježinu jogurta i krastavaca (i svježih i kiselih), sočnost kuhanih mladih crvenih krumpira, miris kopra i limuna te blagu oštrinu crvenog luka i češnjaka. Rezultat je salata koja istovremeno osvježava i pruža dozu raskoši.
U velikom loncu prelijte krumpire vodom, dodajte 2 žličice soli i zakuhajte. Kuhajte 12–15 minuta, dok krumpir ne omekša i lako se probode vilicom. U međuvremenu, u velikoj zdjeli pomiješajte sve preostale sastojke: svježe i kisele krastavce, kopar, crveni luk, češnjak, limunovu koricu i sok, šećer, papar, grčki jogurt i majonezu.
Kad su krumpiri kuhani, dobro ih ocijedite i još vruće ubacite u zdjelu s dresingom. Lagano umiješajte da se sve poveže. Ostavite da se salata ohladi na sobnu temperaturu. Po želji pospite s malo dimljene paprike prije posluživanja. Savršeno se stapa s grilanom piletinom ili raznim delicijama od mljevenog mesa. Dobar tek!