kuhajte s glasom istre

Recept dana: Ljetni klasik, sataraš

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ako imate rajčicu, luk i papriku, tek vas nekoliko sastojaka i kratke pripreme dijeli od omiljenog ljetnog jela. U sataraš možete dodati i tikvice, poriluk i patlidžan, a odlučite li se na jednostavniju varijantu, dodajte tek češnjak i mljevenu crvenu papriku - ili majčinu dušicu, bosiljak i origano.

Sataraš se najčešće krčka u loncu ili dubokoj tavi na štednjaku, ali možete ga i pripremiti na tradicionalniji način, u pećnici. Poslužiti ga uz kuhanu rižu, krumpir, meso ili uz tostirani kruh, piše Punkufer.

Sataraš - sastojci:

  • 2 glavice luka
  • 3 paprike
  • 5 većih rajčica
  • 2 češnja češnjaka
  • peršin, majčina dušica
  • ulje, sol, papar

Sataraš - priprema:

Povrće narežite na komade.

Papriku, luk, češnjak i rajčice očistite i nasjeckajte.

Na ulje stavite pržiti luk i za desetak minuta dodajte češnjak. Ostavite ga desetak sekundi da zamiriše pa dodajte ostalo nasjeckano povrće i začine.

Dobro promiješajte, poklopite i pustite da krčka sve dok povrće ne omekša, a većina tekućine ispari.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama