Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Proteinski mini-piccolinis

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Kad poželite mali, ali hranjiv zalogaj, proteinski mini-piccolinis bit će pravi izbor. Ove male “pizzice” od skyr-a i integralnog brašna odlične su za užinu, lagani ručak ili večeru, a nadjeve možete prilagoditi prema vlastitom ukusu. 

Gotovi su za manje od pola sata, bogati su proteinima i dovoljno su lagani da ih možete jesti i u večernjim satima.

Sastojci (za oko 9 komada)

  • 170 g skyr-a
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 200 g pšeničnog integralnog brašna
  • prstohvat soli
  • malo vode po potrebi 

Za nadjev po želji:

  • umak od rajčice
  • mozzarella
  • salama
  • cherry rajčice
  • rukola
  • ljute papričice 

Po želji dodajte šunku, parmezan, masline, gljive, artičoke, papriku ili bilo koji ribani sir.

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke za tijesto, dodajte vode po potrebi i ostavite da kratko odstoji. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Podijelite tijesto na devet kuglica, stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i lagano pritisnite.

Premažite svaki piccolini umakom od rajčice ili drugim temeljom po želji, zatim dodajte nadjev. Pecite 15–20 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama