Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Hladna maneštra prepuna ljetnog povrća

| Autor: life
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ova istarska varijanta tradicionalne maneštre kuha se s mladim grahom, tikvicama, mrkvom i krumpirom, a poslužiti ju možete i hladnu – uz dašak maslinova ulja i svježi peršin.

Savršena za pripremu unaprijed, a može se poslužiti kao lagani ručak, prilog ili čak večera, a okus joj je često još bolji nakon što odstoji.

Sastojci

  • 1 manja kapula
  • 1 veća tikvica
  • 2 mrkve
  • 150 g fažoleta (mladi grah ili prethodno skuhani suhi grah)
  • 2 krumpira
  • maslinovo ulje
  • češnjak, peršin
  • sol, papar
  • voda ili temeljac

Priprema

Na maslinovu ulju pirjajte kapulu dok ne omekša, zatim dodajte nasjeckani češnjak, mrkvu, krumpir i tikvice.

Nakon par minuta dodajte grah i zalijte vodom ili povrtnim temeljcem da prekrije povrće.

Kuhajte oko 30 minuta dok sve ne omekša. Posolite i popaprite po ukusu.

Ohladite i poslužite uz kap maslinova ulja i svježi peršin.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama