kuhajte s glasom istre

Recept dana: Mediteranska fritaja

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ljeti najviše pašu jela koja su brza, lagana i puna okusa.

Ova mediteranska fritaja jedno je od tih jela, čija priprema traje svega 15 minuta.

Idealna je za brzinski ručak ili opuštenu večeru uz čašu bijelog vina!

Sastojci

  • 4 jaja
  • 2 zrele rajčice
  • 1 manja ljubičasta kapula
  • 50 g ribanog ovčjeg sira (npr. paški ili creski sir)
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • svježi bosiljak ili peršin

Priprema

Kapulu narežite na tanke ploške i popržite na maslinovu ulju dok ne omekša.

Dodajte narezane rajčice i pirjajte par minuta dok ne puste sok.

Umutite jaja, posolite, popaprite, dodajte naribani ovčji sir i prelijte preko povrća. Pecite na laganoj vatri dok se ne stegne, bez miješanja.

Posipajte svježim začinskim biljem i poslužite s komadom kruha ispod peke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama