Ilustracija (Pexels)
Za ove okruglice od piletine i sira trebat će vam tek oko pola sata, a njihov će vas okus, kao i fini umam u kojem se peku, naprosto oduševiti. Okruglice se rade od mljevene piletine, krušnih mrvica i pecorino sira, naravno s dodatkom začina koji će im dodati puninu.
Fini imak s aromom limuna savršeno će ih uravnotežiti, a kada se sve na kraju zapeče u pećnicu, dobit ćete neodoljivo jelo koje će jednako dobro pasati uz krumpir, rižu ili povrće. Dobar tek!
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
Pomiješajte mljevenu piletinu i češnjak, sušeni češnjak, jaje, krušne mrvice, sir, peršin, sušeni bosiljak, origano, pahuljice ljute paprike, sol i papar. Miješajte rukama dok se sve ne sjedini.
Oblikujte smjesu u okruglice veličine otprilike 2,5 centimetra.
Zagrijte tavu prikladnu za pećnicu na srednjoj vatri i dodajte 1 žlicu maslinovog ulja. Pržite mesne okruglice, ako treba u serijama, u jednom sloju, tako da se zapeku sa svih strana, otprilike 5 do 6 minuta. Prebacite okruglice na tanjur.
U istu tavu ubacite ljutiku i češnjak, dodajte prstohvat soli i promiješajte. Pržite na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju pa ulijte bijelo vino i miješajte tako da sastružete sve što se zapeklo.
Pustite da se krčka 2 minute. Dodajte narezane limune i pileći temeljac pa vratite mesne okruglice u tavu.
Prebacite tavu u pećnicu i pecite 10 do 15 minuta.
Poslužite s tjesteninom, krumpirom, rižom ili vašim povrćem, piše Punkufer.hr.