Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Zobene pahuljice s kavom

| Autor: life
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Zobene pahuljice, koje su noć provele u frižideru polako postajući slasnim doručkom, postale su još bolje s dodatkom kave!

Uz tamnu čokoladu bogatu antioksidansima, ovaj doručak biti će odličan kako za vaše okusne pupoljke, tako i za vaše zdravlje.

Sastojci

  • 60 ml nezaslađenog bademovog mlijeka
  • 60 ml svježe skuhane kave ili hladno prešane kave
  • 1 žlica nezaslađenog kakaa u prahu, plus još za posipanje
  • 1 žlica javorovog sirupa, plus još za posluživanje
  • 1/4 žličice čistog ekstrakta vanilije
  •  sol
  • 65 g plus 2 žlice običnog nemasnog skyra
  • 30 g zobenih pahuljica
  • 1 žlica chia sjemenki
  • 45 g tamne čokolade (70% kakaa), naribane gulilicom za povrće

Priprema

U staklenci ili maloj zdjeli pomiješajte bademovo mlijeko, kavu, kakao u prahu, javorov sirup, vaniliju, prstohvat soli i 2 žlice skyra.

Umiješajte zob, chia sjemenke i pola žlice kakaa.

Zaklopite i ohladite preko noći.

Drugo jutro, prelijte preostalim skyrom, po želji pokapajte javorovim sirupom, zatim pospite kakaom u prahu i čokoladom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter