GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

Kamenica od mora do stola: Gratinirane kamenice

| Autor: Glas Istre
(Foto SŠ Eugena Kumičića Rovinj)

(Foto SŠ Eugena Kumičića Rovinj)


Učenici 3.d razreda Strukovne škole Eugena Kumičića iz Rovinja s nastavnicom Sandrom Živelić odabrali su i pripremali recepte za brošuru "Kamenica od mora do stola". Osim što su ih osmislili, na nastavi stranih jezika su ih i preveli uz pomoć profesorica Mirjane Đikić, Ivane Burić i Matee Barbijeri.

O školjkama ih je educirao uzgojivač Emil Sošić. Ideja ovog projekta turistička je promocija pripreme kamenica, a mi vam danas donosimo recept za gratinirane (zapečene) kamenice.

Sastojci

  • 10 kamenica
  • 100 ml mlijeka
  • 10 g brašna
  • 10 g maslinovog ulja
  • grančica motara

Priprema

Kamenice otvorimo, zalijemo mliječnim umakom (preprženo brašno na maslinovom ulju zaliveno kipućim mlijekom). U gotov umak dodamo nasjeckani blanširani motar. Kamenice zapečemo u pećnici na 200 stupnjeva Celzijusa. Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter