Ilustracija (Pexels)
Tjestenina s votkom u zadnje je vrijeme podosta popularna na društvenim mrežama.
Puna je okusa i tako jednostavna za napraviti te predstavlja odličan obrok kada vam se jede nešto ukusno, toplo, ali brzo.
Otopite maslac i maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri.
Dodajte luk, začinite solju i paprom te smanjite vatru. Kuhajte oko 5 minuta, povremeno miješajući, dok ne omekša.
Dodajte češnjak i pahuljice čilija ten miješajte minutu.
Pojačajte vatru na srednju, dodajte koncentrat rajčice i začinite solju i paprom. Kuhajte oko 5 minuta, često miješajući, dok koncentrat rajčice ne počne tamniti i karamelizirati se.
Dodajte votku i dobro promiješajte. Kuhajte, povremeno miješajući, oko tri minute.
Dodajte vrhnje i miješajte dok se dobro ne sjedini, a zatim maknite tavu s vatre.
Tjesteninu kuhajte u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente. Ocijedite, te sačuvajte 200 ml vode u kojoj se kuhala.
Vratite umak na štednjak na srednje slabu vatru. Dodajte tjesteninu, parmezan i kutlaču vode u kojoj se kuhala tjestenina. Kuhajte i miješajte dok tjestenina ne postane dobro obložena i sjajna, po potrebi razrijedite s još malo vode od tjestenine.
Za posluživanje pospite bosiljkom, parmezanom i svježe mljevenim crnim paprom.