Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Tortilja od krumpira

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Krumpir je često neopravdano na lošem glasu – zapravo je bogat ugljikohidratima koji nas drže sitima i daju nam potrebnu energiju. U ovom receptu udružuje snage s ciklom, porilukom, tikvicama i šampinjonima, a rezultat je mirisna i sočna tortilja koju možete poslužiti kao glavno jelo, međuobrok ili laganu večeru.

Sastojci

  • 600 g krumpira
  • 200 g cikle
  • 200 g poriluka
  • 400 g tikvica
  • 200 g šampinjona
  • 40 g maslaca
  • 8 jaja
  • 8 žlica mlijeka
  • sol i papar
  • svježi vlasac za posluživanje

Priprema

Krumpir, ciklu, poriluk, tikvice i gljive operite i narežite na tanke ploške. U velikoj tavi otopite maslac i dodajte povrće. Pirjajte dok ne omekša, zatim začinite solju i paprom. 

U drugoj posudi umutite jaja s mlijekom pa prelijte preko povrća u tavi. Pecite dok se ne stvori čvrsta podloga, zatim tortilju pažljivo okrenite pomoću tanjura i zapecite i drugu stranu do zlatno-smeđe boje.

Na kraju pospite svježim vlascem i poslužite toplo ili hladno – okus će vas osvojiti u svakom slučaju!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter