Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Niskokalorični omlet pun sezonskog povrća

| Autor: Life
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Omlet je super jelo!

Brzo se priprema, paše za doručak, ručak ili večeru, a ova varijanta za koju donosimo recept sadrži pregršt povrća.

Proteini iz jaja dugo će vas držati sitima, no zbog okusa ćete jedva čekati ponovno ga pripremiti!

Sastojci

  • 1 žličica maslinovog ulja
  • četvrtina crvene, narančaste ili žute paprike, nasjeckane
  • 2 jaja
  • svježi (veliki prstohvat) ili sušeni peršin (mali prstohvat)
  • 4 cherry rajčice, prepolovljene
  • velika šaka špinata, natrganog
  • svježi vlasac, grubo nasjeckan
  • svježe mljeveni crni papar

Priprema

Premažite ili poprskajte tavu s neprianjajućim dnom uljem, dodajte papriku i miješajte 3-4 minute, dok ne omekša.

U međuvremenu, umutite jaja i dodajte papar i peršin.

Ulijte jaja u tavu, dodajte cherry rajčice i pecite nekoliko minuta, dok se smjesa ne počne stvrdnjavati, ali je i dalje mekana na vrhu.

Dodajte špinat i vlasac, špatulom odvojite rubove od tave, zatim preklopite omlet na pola i pecite još 1-2 minute ili dok ne porumeni s donje strane.

Izvadite ga iz tave na tanjur i odmah poslužite, piše BBC.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter