Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Sendvič s mortadelom

| Autor: Glas Istre
(Foto: Goran Stanzl / Pixsell)

(Foto: Goran Stanzl / Pixsell)


Bourdainov sendvič s mortadelom radi se sa samo pet sastojaka - trebat će vam kajzerica ili neko drugo pecivo po izboru, majoneza i Dijon senf, mortadela i Provolone sir, a rezultat je nevjerojatno sočan sendvič, prepun okusa, prenosi Index.hr.

Sastojci za jednu osobu

  • jedna kajzerica ili neko drugo pecivo po izboru
  • šest šnita mortadele
  • tri šnite polutvrdog sira
  • jedna žličica majoneze
  • jedna i pol žličica senfa

Priprema

Zagrijte tavu pa na njoj prepecite dvije šnite mortadele koje ste složili na hrpicu, kako bi mortadela bila hrskavija. Pržite oko dvije minute.

Mortadelu okrenite, skupite i na dvije hrpice mortadele dodajte jednu šnitu sira pa pecite dok se sir ne otopi. Isto ponovite s preostalim šnitama mortadele i sira.

Pecivo prepolovite i tostirajte ga u istoj tavici u kojoj ste prepekli mortadelu.

Prepolovljene kajzerice premažite senfom i majonezom. Jednu polovicu premažite senfom, a drugu majonezom, ili senf i majonezu pomiješajte pa time premažite obje polovice.

Hrpice mortadele sa sirom posložite jednu na drugu i dodajte ih u pecivo, a sendvič pojedite dok je još topao.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter