Ilustracija (Pixabay)
Ako volite jednostavne recepte koji slave tradiciju, flammkuchen će vas oduševiti.
Ovaj tanki, hrskavi kruh iz njemačke kuhinje spaja slasne okuse vrhnja, luka i dimljene pancete.
Uz minimalne sastojke i brzinu pripreme, savršen je izbor za svaku priliku!
U velikoj zdjeli mikserom s nastavcima za tijesto mijesite sve sastojke za tijesto 10-ak minuta.
Kada dobijete glatko tijesto, oblikujte ga u kuglu, stavite u zdjelu, prekrijte krpom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi najmanje jedan sat. (Tijesto će ostati iste veličine jer nema kvasca.)
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.
Ogulite i narežite luk i nasjeckajte slaninu.
Tijesto podijelite na dva dijela i razvaljajte svaki na debljinu od dva do tri milimetra i da oblikom odgovara velikom limu za pečenje.
Polovicu razvaljanog tijesta stavite u lim obložen papirom za pečenje. Namažite tijesto polovicom vrhnja i posolite.
Ravnomjerno rasporedite luk i pancetu po tijestu.
Pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta.
Pečeni flammkuchen posipajte nasjeckanim vlascem i odmah poslužite.
Dobar tek!
Izvor: Punkufer