KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: "Flammkuchen" - Tanko hrskavo tijesto s vrhnjem, lukom i pancetom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ako volite jednostavne recepte koji slave tradiciju, flammkuchen će vas oduševiti.

Ovaj tanki, hrskavi kruh iz njemačke kuhinje spaja slasne okuse vrhnja, luka i dimljene pancete.

Uz minimalne sastojke i brzinu pripreme, savršen je izbor za svaku priliku!

Sastojci za tijesto

  • 500 g brašna (tip 550)
  • 300 ml mlake vode
  • 1 čajna žličica soli
  • 1 čajna žličica šećera
  • 1 čajna žličica mljevenog bijelog papra ili po ukusu

Sastojci za nadjev

  • 300 g kiselog vrhnja
  • 300 g dimljene pancete, narezane na kockice ili trakice
  • 4 srednje glavice luka, narezanog na tanke polumjesece
  • 2 žlice nasjeckanog vlasca, za posluživanje

Priprema

U velikoj zdjeli mikserom s nastavcima za tijesto mijesite sve sastojke za tijesto 10-ak minuta.

Kada dobijete glatko tijesto, oblikujte ga u kuglu, stavite u zdjelu, prekrijte krpom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi najmanje jedan sat. (Tijesto će ostati iste veličine jer nema kvasca.)

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.

Ogulite i narežite luk i nasjeckajte slaninu.

Tijesto podijelite na dva dijela i razvaljajte svaki na debljinu od dva do tri milimetra i da oblikom odgovara velikom limu za pečenje.

Polovicu razvaljanog tijesta stavite u lim obložen papirom za pečenje. Namažite tijesto polovicom vrhnja i posolite.

Ravnomjerno rasporedite luk i pancetu po tijestu.

Pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta.

Pečeni flammkuchen posipajte nasjeckanim vlascem i odmah poslužite.

Dobar tek!

Izvor: Punkufer

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter