Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Slatko-kisela rebarca

| Autor: Novi list
Ilustracija

Ilustracija


Slatko-kisela rebarca reprezentativno je tradicionalno jelo slatko-kiselog okusa.

Kao glavni sastojak koriste se svježa svinjska rebarca, meso je svježe i mekano, a boja gotovog jela crvena i sjajna.

Za pripremu ovog jela trebat će vam oko sat vremena (na pripremu otpada 20 minuta, a na vrijeme pečenja 35).

Sastojci za 6 osoba:

  • 800 g svinjskih rebarca
  • 10 g harise, paste od ljutih čili papričica
  • 10 g meda
  • 10 g senfa
  • 1,5 dl octa
  • sol i papar

Priprema: 

Pomiješajte ocat u velikoj zdjeli s medom, senfom i harisom, dodajte rebra i izmiješajte rukama da ih sve začinite, poklopite i ostavite da se marinira sat vremena u hladnjaku.

Rebarca poslagati na tepsiju obloženu papirom za pečenje, posoliti ih i popapriti te ih peći u zagrijanoj pećnici na 180° oko 35 minuta, povremeno ih okrećući i često premažući marinadom, na kraju kuhanja moraju biti zlatnosmeđa i hrskava.

Poslužite ih vruće.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter