kuhajte s glasom istre

Recept dana: Dobar stari klasik - umak arrabbiata

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Kada su u pitanju umaci za tjesteninu, susjedna Italija čuva ponajbolje recepte. Jedan od takvih dobrih starih klasika je i arrabbiata – jednostavan i ukusan umak u kojem glavnu riječ vode češnjak i čili. Bez puno kompliciranja, a s taman pogođenom "vatrenom" dozom, arrabbiata umak doći će kao naručen za idući ručak. 

Sastojci

  • 2 manja režnja češnjaka, oguljena i zgnječena
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 crveni čili, očišćen od sjemenki i sitno nasjeckan
  • 400 g nasjeckanih rajčica u konzervi

Priprema

Ulijte ulje u lonac i dinstajte češnjak na srednjoj vatri par minute dok ne zamiriše, ali pripazite da ne posmeđi.

Dodajte čili, dinstajte još minutu, a zatim dodajte rajčice zajedno s 1 žličicom soli i pola žličice šećera. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine i lagano pirjajte 20 minuta uz redovito miješanje. Umak će se polako zgušnjavati dok se kuha.

Kušajte i po potrebi prilagodite začine. Poslužite odmah tako da prelijete umak po kuhanoj tjestenini, a ako želite glatku teksturu umaka, prije posluživanja ga izmiksajte u blenderu.

Dobar tek!

Izvor: BBC

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter