KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Bruschetta od lososa na žaru s avokadom postat će vam novo omiljeno ljetno jelo

| Autor: Portal Novi list
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Ovaj recept oduševiti će vas koliko je jednostavan, svjež i ukusan!

Ako volite losos, zamislite ga uz slastan avokado i zamamne svježe rajčice. Ovo jelo voljeti ćete također jer je prepuno omega-3 masnih kiselina, te jer je gotovo za svega 20 minuta.

Recept donosi Skinny Taste, a u cijelosti ga potražite u nastavku.

Sastojci

  • 4 fileta divljeg lososa
  • četvrtina žličice soli
  • crni papar
  • ulje za pečenje

Za bruskete od avokada:

  • 25 g nasjeckanog crvenog luka
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica balzamičnog octa
  • sol i svježi crni papar po ukusu
  • 2 srednje zrele rajčice
  • 2 mala češnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 žlice svježeg lišća bosiljka, nasjeckanog
  • 115 g avokada narezanog na kockice (odnosno 1 manji avokado)

Priprema

Pomiješajte luk, maslinovo ulje, balsamico, sol i papar i ostavite da stoji po strani pet minuta.

Nasjeckajte rajčice i stavite ih u veliku zdjelu. Pomiješajte ih s češnjakom, bosiljkom, kombinacijom luka i balsamica te vrškom žličice soli i malo papra. Ostavite da odstoji najmanje deset minuta.

Zagrijte roštilj na srednje jaku vatru, a rešetke izdašno nauljite da se riba ne zalijepi.

Začinite losos solju i svježe mljevenim crnim paprom po ukusu. Stavite na roštilj s kožom prema dolje. Zatvorite poklopac (ili zaklopite) i pecite bez okretanja 8 do 10 minuta (ovisno o debljini), ili dok se losos ne skuha. Koža će se pougljeniti, ali će spriječiti isušivanje ribe.

Izvadite i prekrijte folijom i pustite da odmori 2 do 3 minute dok u rajčice dodajete avokado.

Poslužite preliveno s obilatom dozom preljeva od avokada.

Dobar tek! 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini