kuhajte s glasom istre

Recept dana: Tjestenina s tofuom i rajčicama

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Donosimo vrlo jednostavan recept koji je gotov za manje od pola sata i ne sadrži ni previše namirnica. Recept je savršen za ljubitelje vegetarijanskih jela ali i one kojima je potreban predah od mesnih proizvoda.

Sastojci za dvije osobe

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 manje glavice luka
  • 150 ml sjeckane rajčice
  • 200 g dimljenog tofua
  • 150 ml pasirane rajčice
  • 1 žličica soli
  • 50 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina
  • Pola žličice chilija u prahu
  • Pola žličice currya u prahu
  • 200 g tjestenine po izboru

Priprema

Tofu narežite na kockice i nasjeckajte luk. Nakon što stavite kuhati vodu dodajte  tjesteninu pa ju skuhajte prema uputa i ocjedite. Luk popržite na ulju dok ne porumeni, dodajte sjeckanu rajčicu i dinstajte oko desetak minuta uz povremeno miješanje.

Potom dodajte tofu, pasiranu rajčicu i vodu te dinstajte na blagoj vatri dok se umak ne zgusne. Pred kraj začinite jelo, prenosi Coolinarika.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter