Kuhajte s glasom istre

Recept dana: Ratatouille

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Za sve ljubitelje povrća, a i one koji će to tek postati, danas donosimo specijalitet ravno iz Provanse (i s velikih ekrana). Ultra jednostavan složenac od tikvica, patlidžana i mrkve s otopljenom mozzarellom ili cheddarom može se serivirati kao glavno jelo te kao toplo ili hladno predjelo. Ako možete izdržati, pustite ga da odstoji neko vrijeme da se okusi još bolje sljube.

Sastojci za 4 osobe:

  • Dvije veće crvene kapule
  • Četiri češnja češnjaka
  • Dvije tikvice
  • Jedna crvena paprika
  • Jedan patlidžan
  • Maslinovo ulje
  • Pelati
  • 200 grama naribanog cheddara ili mozzarelle
  • Začini po ukusu (sol, papar...)

Priprema:

Dok pripremate povrće stavite pećnicu da se ugrije na 180 stupnjeva.

Na maslinovom ulju popržite nasjeckanu kapulu i češnjak, posolite, pa dodajte ostalo povrće narezano na kockice. Pirjajte 5-6 minuta, a potom dodajte pelate i sve promiješajte.

Povrće posložite u pleh i pecite 20-ak minuta, a pred kraj dodajte mozzarellu ili cheddar da se otopi i lijepo zapeče. Dobar tek!

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater