Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Fusili s brokulom

| Autor: Danijela Bauk
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Jeste li znali da brokula ima više proteina nego steak? Ovo je jelo idealno ako djeci želite "podvaliti" brokulu, a u kombinaciji s tjesteninom, tražit će se tanjur više.

Uz makronutrijente, brokula je iznimno vrijedan izvor vitamina i minerala - vitamina C, provitamina A, vitamina B6, pantotenske kiseline, riboflavina, kalcija, magnezija, željeza, fosfora i kalija.

Za pripremu ovog jela nije vam potrebno nikakvo veliko kulinarsko iskustvo, a pripremit ćete iznimno ukusan i zdrav obrok.

Sastojci za 4 porcije:

  • 320 g tjestenine (fusili)
  • 350 g brokule
  • 1 češanj češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • po želji 1 ljuta papričica

Priprema:

Pažljivo oprati brokulu i odvojiti cvjetove od stabljika. Stabiljke narezati i kuhati u dosta slane vode. Tako skuhane stabiljke pasirati u blenderu dok ne dobijete glatku i homogenu kremu. Po potrebi dodati malo vode od kuhanja. U međuvremnu staviti kuhati tjesteninu.

U tavi na malo maslinova ulja popržiti nasjeckani češnjak i ljutu papričicu te dodati cvjetove brokule, pirjati nekoliko minuta. Tjesteninu kuhati minutu, dvije manje nego što je naznačeno na pakiranju, ocijeđenu dodati u tavu, zajedno s kremom od brokule i cvjetovima, po potrebi dodati malo vode od kuhanja i sve dobro povezati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater