Kuhajte s glasom istre

Recept dana: Juha od kokosa kao pozdrav proljeću

| Autor: Novi list
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Ukusna, lagana i svježa, takva bi trebala biti proljetna jela. Zasitna i teška jela s prolaskom zime zamjenjujemo novim receptima s puno povrća – tako u proljeće krećemo spremni i puni energije.

Ova juha idealna je za prijelaz iz hladnog u toplije godišnje doba, a budući da sadrži i mesne okruglice, sigurno nećete ostati gladni!

Sastojci za 4 porcije:

  • 30 g bijelog kruha
  • 100 ml mlijeka
  • 1 ljutika
  • 1 režanj češnjaka
  • 750 g mljevenog mesa (najbolje piletina ili puretina)
  • 2 žlice sitno nasjeckanog korijandera
  • 1 jaje
  • Sol i papar
  • 3 mrkve
  • 1 zelena paprika
  • 1 tikvica
  • 1 lukovica komorača
  • 2 poriluka
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • 400 ml kokosovog mlijeka
  • 2 žlice soka od limete
  • 1 žličica svježe naribanog đumbira
  • Čili prah

Priprema:

Za mesne okruglice namočite kruh u mlijeko. Ljutiku i češnjak ogulite, sitno narežite i pomiješajte u zdjeli s mljevenim mesom, ocijeđenim kruhom, korijanderom i jajetom. Posolite i popaprite i oblikujte u cca. 12 loptica. Operite i očistite povrće. Mrkvu ogulite, papriku i tikvicu narežite na kolutiće, a koromač i poriluk sitno narežite. Zagrijte ulje u woku ili velikoj tavi i pržite okruglice oko 5 minuta.

Dodajte sve povrće i pržite još 5 minuta. Deglazirajte kokosovim mlijekom, prelijte sokom limete i začinite solju, paprom, đumbirom i malo čilija. Poklopite i kuhajte još 6-7 minuta dok povrće ne bude kuhano, ali još uvijek hrskavo. Ulijte juhu u zdjelice i poslužite ukrašeno korijanderom.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater