KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Polpete od tikvica iz pećnice - zdravo i jednostavno jelo, a za pripremu nije potrebno ulje

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Polpete od tikvica su ukusne i zdrave, a iako se uobičajeno peku u ulju - danas vam donosimo recept za još zdraviju i bržu varijantu. Možete ih pripremiti i dan ranije, kao prilog uz glavno jelo po izboru.

Sastojci:

  • 1 kg tikvica
  • 1 kapula
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g krušnih mrvica
  • 150 g ribanog sira gaude
  • 2 jaja
  • peršin
  • sol
  • papar

Priprema:

Tikvice naribajte, posolite i pustite u cjediljki da odstoje oko pola sata te ih stisnite rukama i ocijedite koliko god možete tekućine.Sitno sjeckani kapulu izdinstajte na malo ulja i na kraju dodajte sitno sjeckani češnjak da pusti miris.

Ohladite i promiješajte sve sastojke te dodajte naribani sir, krušne mrvice, jaja, peršin, sol i papar te dinstanu kapulu i češnjak.

Ostavite smjesu da odstoji oko pola sata u hladnjaku.

Oblikujte polpete (nemojte raditi prevelike), pa ih slažite u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20-ak minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Servirajte uz meso ili ribu po izboru, a odlične su i bez priloga ili uz malo kiselog vrhnja ili jogurt.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter