KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Kuhani štrukli, kak' su delale bake

| Autor: Glas Istre
(Snimio Davor Puklavec/Pixsell)

(Snimio Davor Puklavec/Pixsell)


Štrukli ili štruklji - kako god ih zvali, dobro su nam poznati i rado se jedu. Klasik sa sjevera Hrvatske se voli u svakom dijelu Lijepe naše i to ne bez razloga. Fino tijesto punjeno nadjevom od sira, pa još zapečeno izaziva zazubice od same pomisli.

Stoga vam danas donosimo recept za kuhane zagorske štrukle koje ćete moći spremiti u niti sat vremena, a najest ćete se kao pravi.

Sastojci za 10 porcija:

Tijesto

  • 250 g oštrog brašna
  • 250 g glatkog brašna
  • 100 ml ulja
  • 1 žličica soli
  • 1 jaje
  • 250 ml mlake vode

Nadjev

  • 500 g svježeg sira
  • 2 jaja
  • 1 žličica soli

Premaz za tijesto

  • 150 g otopljenog maslaca

Priprema:

Sastojke za tijesto pomješajte, te prebacite na nauljeni tanjur. Ako je tijesto previše ljepljivo, dodajte po potrebi još brašna. Jednom kada je na tanjuru, nauljite i tijesto pa prekrijte folijom i ostavite da leži pola sata.

U međuvremenu pomiješajte sastojke za punjenje i otopite maslac. Čvrst stolnjak pospite brašnom i na njemu razvucite tijesto pa polijte otopljenim maslacem.

Nadjev mažite na suprotne strane tijesta pa savijte (pomognite si stolnjakom) u dvije "zmijice". Štrukle narežite rubom tanjura, pa ih ubacite u posoljenu kipuću vodu. Štrukli se trebaju kuhati dok ne isplivaju, a možete ih poslužiti posute cimetom, krušnim mrvicama ili nečim drugim po ukusu. Dobar tek!

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of