Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Svinjsko meso u kremastom umaku od gljiva

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Ako ste u potrazi za ukusnim obrokom s tjesteninom uz čašu crnog vina, ovaj recept ima sve.

Kremaste gljive, slatko svinjsko meso, pa čak i dašak marsale i bijelog vina za okus, ovo jelo ima sve.

Uparite s laganom salatom i imat ćete obrok vrijedan restorana kod kuće!

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog mesa narezanog na medaljone
  • Sol i papar po ukusu

  • 1 žlica maslinovog ulja

  •  3 žlice maslaca podijeljeno

  • 200 g gljiva

  • 3 češnja češnjaka mljevena

  • 1/2 žličice Dijon senfa

  • 1/4 žličice talijanskog začina ili provansalskog bilja

  • 1/4 šalice pileće/goveđe juhe ili vina (suho bijelo )

  • 3/4 šalice vrhnja za šlag

Priprema:

Odrežite višak masnoće sa svinjetine (po želji) i narežite je na medaljone. Svaki komad posolite i popaprite.

Dodajte ulje i jednu žlicu maslaca u tavu na srednje jakoj vatri. Pustite da se tava zagrije nekoliko minuta.

Pecite svinjetinu 3 minute sa strane, a zatim je prebacite na tanjur.

Dodajte preostale 2 žlice maslaca i kad se otopi, dodajte gljive i kuhajte 5-6 minuta, povremeno miješajući, ili dok se voda ne pusti i skuha.

Umiješajte češnjak, dijon senf, talijanski začin i pileću juhu. Pustite da bubri oko minutu.

Dodajte vrhnje i ostavite da krčka oko minutu.

Vratite svinjetinu u tavu i ostavite da se kuha još 3-5 minuta ili dok se svinjetina ne skuha i dok se umak malo ne smanji/zgusne. Možda ćete morati malo smanjiti vatru kako ne bi furiozno ključalo. Po potrebi začinite dodatnom soli i paprom i odmah poslužite.

Dobar tek!

Izvor: novilist.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum