KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Brza čokoladna torta

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Danas vam donosimo jedan brzi recept da si zasladite dan.

Na pripremu ove brze čokoladne torte potrošiti ćete svega 10 minuta, a zatim se samo čeka da se ohladi.

Tortu možete ukrasiti šlagom, s malo nasjeckane svježe naranče, jagodama ili svježom mentom.

Sastojci:

Sastojci za biskvit (čaša je ona od jogurta od 180 g):

  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 2 čaše tekućeg jogurta
  • 2 žličice sode
  • pola čaše ulja
  • 2 čaše šećera
  • 2 čaše oštrog brašna

Po želji dodatno za biskvit nakon pečenja:

  • sok 1 naranče

Čokoladni preljev:

  • 500ml slatkog vrhnja za šlag
  • 250g čokolade za kuhanje ili tamne čokoladne kapljice
  • po želji: korica 1 naranče

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 200C. Sve sastojke za biskvit izmiksajte ili izmiješajte pjenjačom u jednoj posudi. Smjesu izlijte u kalup za torte promjera 24 cm. Stavite peći oko 20-25 minuta, zavisno od pećnice. Najbolje da provjerite čačkalicom ili nožićem, ako izlaze suhi gotovo je.

Pečenu toplu tortu ostavite u kalupu skupa sa stranicama i ukoliko želite možete ju preliti sokom jedne naranče za dodatni okus.

Preljev pripremite tako da slatko vrhnje za šlag zagrijete do vrenja, maknete ga s vatre pa u njega umiješate čokoladu i ukoliko želite koricu naranče, miješajte dok se sve ne spoji pa prelijte preko još tople torte koju ste ostavili u kalupu jer će biti tekuće.

Tortu prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa ju kasnije premjestite u frižider za brže hlađenje. Tek kasnije kada se krema stegne maknite stranice kalupa.

Čokoladnu tortu uvijek poslužujte sa sobne temperature, nikako direktno iz frižidera.

Dobar tek!

Izvor: Domaćica

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum