Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Piletina u špeku

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Sastojci:

900 g pilećih prsa (bez kože, bez kostiju)

230 g krem sira, omekšalog

1 žlica vlasca, nasjeckanog

12 kriški slanine


Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.

U tavi na srednje jakoj vatri prepecite slaninu te ju stavljajte na tanjur obložen papirom za pečenje.

U manjoj posudi sjedinite krem sir i vlasac te ostavite sa strane.

U vrećicu sa zatvaračem stavite pileća prsa te ih istucite batom za meso.

Žlicom izgrabite smjesu s krem sirom i stavite ju na sredinu mesa, ostavljajući malo razmaka od rubova.

Počevši od manjeg kraja, zarolajte pileća prsa, omotajte s tri kriške slanine i učvrstite čačkalicom. Ponovite s ostatkom sastojaka.

Meso stavite u pećnicu i pecite 30 minuta.

Ako želite, pospite s još malo vlasca i poslužite.


Izvor: Index recepti



Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter