Kuhajte s Glasom istre

Recept dana: Kupus s lećom - zdrav ručak gotov u pola sata

Leća (Pixabay)

Leća (Pixabay)


Kupus s lećom odmorit će vašu probavu od teških blagdanskih jela. Kupus je bogat mineralima dok leća sadrži puno hranjivih tvari pa su idealna kombinacija za zdrav i ukusan obrok.

 Sastojci:

svježa glavica kupusa

2 veće mrkve

2 glavice luka

1/2 l pasirane rajčice

žlica šećera

maslinovo ulje

peršin

šalica kuhane leće

 Priprema:

Luk i mrkvu propirjajte na malo maslinova ulja, a kupus izrežite ili naribajte na tanke trakice i posolite. Dodajte luku i mrkvi te pirjajte 20-ak minuta, odnosno dok ne ispari tekućina koju će kupus pustiti. U lonac potom ulijte pasiranu rajčicu, dodajte šećer, sve dobro izmiješajte i začinite paprom te na laganoj vatri kuhajte još 5-6 minuta. Dodajte kuhanu leću pa ostavite na vatri još pet minuta.

Pospite svježe sjeckanim peršinom i poslužite.

Izvor: 24 sata

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter