kuhajte s glasom istre

Recept dana: Desert koji vraća ravno u djetinjstvo - šnenokle

| Autor: Glas Istre
Šnenokle (foto Arhiva)

Šnenokle (foto Arhiva)


Sastojci:

1 litra mlijeka

4-5 jaja

150 grama šećera

mahuna vanilije

prstohvat soli

Priprema:

Razbijte jaja, odvojite bjelanjke od žumanjaka. Odvojite dvije žlice šećera od gore navedene količine pa ga dodajte bjelanjcima. Dodajte im i prstohvat soli pa ih istucite u čvrsti snijeg.

Žumanjke dobro promiješajte s preostalim šećerom.

Mahunu vanilije stavite u mlijeko pa zagrijte mlijeko do vrenja.

U uzavrelo mlijeko pažljivo stavljajte žlicu po žlicu snijega, radite u turama. Okrenite žličnjake da se ravnomjerno skuhaju pa ih izvadite.

Maknite mlijeko s vatre pa mu dodajte žumanjke. Dobro promiješajte pa vratite na laganu vatru. Kuhajte dok se ne zgusne.

Prebacite kremu u zdjelu ili zdjelice, na vrh poslažite skuhani snijeg. Ako tako volite, na dno posude prije ulijevanja kreme stavite kekse, a po žličnjacima naribajte čokoladu.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter