KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Grah s mladim kupusom i kobasicama - okrjepljujuće jelo koje se brzo priprema

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Uz niže temperature i tmurnije dane, tijelu treba okrjepljujuća hrana - a takav je zasigurno grah. Danas vam donosimo recept za grah s mladim kupusom i kobasicama, ukusno jelo koje se jednostavno i brzo priprema - trebat će vam za pripremu oko pola sata.

Sastojci

  • 300 g svježeg kupusa
  • 3 žlice ulja
  • 150 g kranjskih kobasica (2 kobasice)
  • 50 g pancete
  • 1 konzerva pelata (sjeckana rajčica 390 g)
  • 2 žlice aceta balsamica
  • 1 limenka smeđeg graha (800 g)
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sol
  • papar

Priprema:

Na zagrijanom ulju u dubljem loncu ili tavi popecite na ploške narezane kobasice i kockice pancete. Ulijte sjeckanu rajčicu i pirjajte na laganoj vatri 5 minuta.

Ulijte 100 ml mlake vode i promiješajte, pa dodajte narezani kupus i začinite.

Kad zavrije kuhajte još oko 10 minuta, umiješajte aceto balsamico te isprani i ocijeđeni grah. Još sve zajedno kuhajte oko 5 minuta.

Izvadite u duboke tanjure ili zdjelice, a prije serviranja pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.

Dobar tek!

Izvor

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter