U Komunalnoj palači

Zoričić primio nagrađene maturante i predsjednicu Gradskog vijeća

| Autor: Glas Istre
Prijem maturanata

Prijem maturanata


Gradonačelnik Filip Zoričić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov primili su u Komunalnoj palači nagrađene maturante Lauru Mikulić iz Strukovne i Luku Dobrilovića iz Tehničke škole. Učenici su među 96 najboljih maturanata u Hrvatskoj u 2022. godini nagrađeni za izniman uspjeh na državnoj maturi, a riječ je o dvoje od četvero učenika u Istarskoj županiji koji su primili nagradu.

Radi se o učenicima koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su u potpunosti riješili neki od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili sto posto, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

- Čestitam vam na rezultatu, jako sam na vas ponosan. Iskoristite Erasmus i putujte po svijetu. Kad skupite znanje i iskustvo, vratite se u Hrvatsku. Budite u svojoj struci najbolji što možete, poručio im je Zoričić.

Luka Dobrilović kazao je da je redovito učio i pripremao se za ispite državne mature koji su za njega predstavljali veliki stres. Upisao je Tehnički fakultet u Rijeci. Lauri je, veli, matura također bila stresna, a nastavlja školovanje na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku.

Zoričić je jučer primio i novu predsjednicu Gradskog vijeća Mariju Marković Nikolovski. Složili su se da žele "kvalitetnu i zdravu komunikaciju da bi grad mogao funkcionirati na dobrobit svih njegovih stanovnika. Naime, Gradsko vijeće na sjednici održanoj 1. kolovoza s 12 glasova „za“ izabralo je Marković Nikolovski za predsjednicu Gradskog vijeća Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater