PRIJEM ZA UČENIKE

NAJBOLJI PULSKI MATURANTI Miletić: Znanje, zalaganje i trud se u konačnici isplate

| Autor: Lara BAGAR
(D. MEMEDOVIĆ)

(D. MEMEDOVIĆ)


Nisam učenik za čistu peticu, ali sam osoba s velikim snovima. Jako sam zahvalan što moja škola to potiče. Smatram da svaka škola sve učenike gura naprijed, a na nama je da odaberemo koji je naš put u budućnosti, poručio je Devin Juraj, maturant Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu

 
 

Jučer je u Gradskoj palači, dan prije Norijade, održan tradicionalni prijem za najbolje maturante Pule. Ugostio ih je gradonačelnik Boris Miletić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović. Najuspješniji maturanti u ovoj školskoj godini su Luka Buršić iz Vodnjana (Gimnazija), Moris Macuka iz Vinkurana (Industrijsko-obrtnička škola), Vedran Zović iz Pomera (Tehnička škola), Matija Volarević iz Peroja (Ekonomska škola), Devin Juraj iz Pule (Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu), Luana Piljan iz Bokordići (Strukovna škola), Andrija Bošnjaković iz Pule (Glazbena škola), Gabriel Braus iz Pule (Medicinska škola), Emili Budak iz Pule (Škola za odgoj i obrazovanje, Mark Šircel iz Rovinja (Škola primijenjene umjetnosti i dizajna), Bartol Matošević iz Pule (Talijanska srednja škola "Dante Alighieri"), Monika Dedaj iz Pule (Privatna škola "Juraj Dobrila").

Poticaj drugima

- Grad Pula tradicionalno nagrađuje maturante, nadamo se i da je to poticaj drugima. Nema boljeg ulaganja od ulaganja u znanje. U brzom tempu života svi imamo velika očekivanja i svatko brzo želi ostvariti svoje ciljeve. Znanje, zalaganje i trud u konačnici se isplate, kazao je pulski gradonačelnik. "Bez obzira koji smjer odabrali, dobro promislite što vas čini sretnima, jer je veliki privilegij studirati i raditi ono što volite", istaknuo je Miletić.

Rekao je i da se, ako želimo biti konkurentni, naš put mora temeljiti na znanju, te da u onome što radimo, moramo težiti izvrsnosti, hvaleći učenike kako su oni upravo to, izvrsni u svom školovanju. Poručio im je da proces učenja i stvaranja nikada ne prestaje. "Želim vam da svojim stvaranjem doprinesete da naša Pula i Istra budu još naprednije", zaključio je.

Davor Kliman, ravnatelj Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, rekao je da je školovanje privilegij.

- A mi smo pak privilegirani ovim učenicima. Ovi mladi bili bi jednako uspješni u bilo kojoj školi i bilo gdje. Ovi učenici bit će uspješni i na fakultetu, uvjeren je Kliman. Naglasio je da upravo škola treba prepoznati i dati prostor takvim učenicima.

Nakon podjele nagrada, maturante smo upitali za dojmove i koji su im daljnji planovi. Luana Piljan, najmaturantica Strukovne škole, pohvalila je školu i nastavnike koji su im prenijeli strast za znanjem i pokušali dočarati struku na što bolji način. Nakon srednje ostaje raditi u salonu u kojem je bila na praksi četiri godine.

Punim plućima

Najbolji maturant Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Mark Šircel pomalo je uzbuđeno rekao: "Prvenstveno bih istaknuo da je lijepo da u današnjem svijetu netko prepozna rad i trud. To je potpora za dalje." On planira školovanje nastaviti u Ljubljani na likovnoj akademiji. "Nešto mi iznutra govori da idem tamo."

Devin Juraj, najmaturant Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, multitalentirani plesač i pjevač istaknuo je da je počašćen što ga je škola izabrala za najmaturanta.

- Nisam učenik za čistu peticu, ali sam osoba s velikim snovima. Jako sam zahvalan što moja škola to potiče. Smatram da svaka škola sve učenike gura naprijed, a na nama je da odaberemo koji je naš put u budućnosti, poručio je Juraj, čije su ambicije u izvedbenim umjetnostima. "Želim biti na nekoj pozornici gdje mogu ljude poticati da budu ono što žele biti. U 21. stoljeću život je, kolikogod bio dug, zapravo kratak. Smatram da moramo prestati pratiti ta pravila i živjeti život punim plućima, nadahnuto i emotivno je rekao Devin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter