PRVI VELIKI PROJEKTI

Zoričić najavio drastičnu promjenu prometnog režima u centru Pule od 1. svibnja iduće godine! Velike promjene spremaju se i za prostor oko Arene

| Autor: Glas Istre
Filip Zoričić (snimio M. MIJOŠEK)

Filip Zoričić (snimio M. MIJOŠEK)


Filip Zoričić je danas u razgovoru za Radio Maestral najavio drastičnu promjenu prometnog režima u centru Pule od 1. svibnja iduće godine. Koliko se moglo razabrati iz njegovih riječi, od tog datuma bit će zabranjen ulaz u centar automobilom svima, osim onima koji u centru stanuju, ali nije precizirao koje su granice tog centra.

- Od 1. svibnja više neće biti isti promet u gradu. Punktirat ćemo ulaze u grad od kojih će šatlovi prevoziti turiste prema centru. Maksimalno ćemo umanjiti gužvu u centru grada i povećati broj komunalnih i prometnih redara. To su važne stvari jer grad ne izgleda dobro, rekao je Zoričić i dodao da neće dopustiti ni ulazak kamionima u Prvomajsku i Kandlerovu ulicu. Rekao je i da se upravo donosi nova odluka o komunalnom redu. "Mi ćemo u prvoj godini urediti grad", rekao je Zoričić.

Kasnije tijekom razgovora pojasnio je projekt novog prometnog režima.

- Imat ćemo tri punkta, odnosno tri parkirališta na ulazu u grad i osim stanara nitko neće smjeti ući u centar, a stanari će imati svoja mjesta koja će plaćati Pula parkingu, rekao je Zoričić.

U kontekstu najave proračuna za 2022. godinu rekao je da će se u njemu "vidjeti što je s tri kapitalna projekta, a to su izgradnja garažne kuće, uređenje Giardina i kupališta Stoja". Ali to kasnije nije elaborirao, osim što je pojasnio da bi garažna kuća trebala biti smještena iza Croatia osiguranja.

- Slijedi natječaj za idejno rješenje i onda ćemo procijeniti možemo li to raditi sami kao Grad ili u javno privatnom partnerstvu, rekao je Zoričić.

Što se tiče uređenja Kandlerove i Prvomajske, rekao je da su one u projektima za dvije do tri godine, vezano za kanalizaciju i ugrađivanje pročišćivača.

- A do tada ćemo ih uređivati vatrogasno, u suradnji s konzervatorima, rekao je gradonačelnik.

Najavio je i da će OŠ Kaštanjer do nove godine raditi u jednoj smjeni, a OŠ Šijanu će prijaviti na EU fondove. 

Najavio je i projekt dogradnje Doma za stare Alfredo Štiglić, što bi se trebalo raditi u suradnji s privatnim investitorom. Veliku promjenu najavio je i za prostor oko Arene.

- Kroz dvije-tri godine prostor ispred i iza Arene izgledat će potpuno drugačije, bit će to reprezentativno mjesto za druženje, a radimo i prometno rješenje. Meni je želja da centar grada bude dnevni boravak po kojem se može slobodno kretati, rekao je Zoričić.

Na pitanje o odnosima unutar njegove tročlane koalicije rekao je da to ne izgleda dobro samo u javnosti, nego i između njih kad su zatvorene oči javnosti.

- Nitko nikoga ne guši, nema nikakvih sukoba, to je dobro i neka potraje. Upravo naša različitost je bogatstvo, rekao je Zoričić i napomenuo da mu za ekipiranost treba godinu dana.

- Nemoguće je to napraviti u tri mjeseca. Znam koliko radim, savjest mi je čista, a ljudi će procijeniti je li to dobro, rekao je Zoričić, koji je najavio i programe od listopada koji će vratiti ljude u grad.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of