ZAVRŠIO LOVOSTAJ

Navala na malu plavu ribu. PULJANI RAZGRABILI SRDELU. Za cijenu ne pitaju

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Srdela se prodavala po 20 i 30 kuna (Snimila M. V. I.)

Srdela se prodavala po 20 i 30 kuna (Snimila M. V. I.)


Puljani su jedva dočekali završetak lovostaja na malu plavu ribu koja se jučer, nakon pauze dulje od dva mjeseca, ponovno sjajila na bancima središnje ribarnice. Svježa i blistava srdela i sardoni nudili su se po standardnim cijenama od 20, odnosno 30 kuna što Puljanima, kako smo uspjeli čuti, nije previše. Riba je razgrabljena u roku od nekoliko sati.

- Konačno su došle. Skupe? Nisu, to je standardna cijena, kazala nam je Đurđica Ikić koja je kupila kilo, za sebe i supruga.

Umirovljenik Josip Iskra, koji je u Uljaniku proveo čitav radni vijek, od 1958. do 1996., s "kilogramom i nešto" male plave ribe nahrani sebe, suprugu i dvije mačke. Je li skupo?

- Sve je skupo, a po ovom nevremenu nije ugodno ni loviti. Danas je Čista srijeda, post i nemrs, početak Korizme i svi jedu ribu. Zaželio sam se srdele. Ribu jedemo jednom tjedno. Ako želite, morate kupiti. Blitva je dvostruko poskupjela, sve je otišlo z vragom. Šta da Vam kažem? Imam puno godina, puno kila i malo šoldi. Duboko sam na zalazu života, kaže ovaj 84-godišnjak, koji je bio šef informatičke službe u Arsenalu ili kako mu tepa, "mom dragom, nesretnom Uljaniku".

Prodavačice su se pak požalile da su srdele jučer bile premale, manje nego prije lovostaja. Ovisi o tome na kakvo jato ribari nalete, nadamo se da će sutra biti veće, kažu.

S druge strane, neki su se Puljani pohvalili da su u jednom trgovačkom centru jučer uspjeli kupiti frišku srdelu po deset kuna.Srdele su se prodavale po 30 kuna (Snimio Duško Marušić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini