PRVA FAZA

Završena rekonstrukcija problematičnog raskrižja: USKORO OTVARANJE NOVOG ROTORA NA PREMANTURSKOJ

Radovi se intenzivno nastavljaju još u sklopu I. faze rekonstrukcije Valdebečkog puta, čime će biti okončan ovaj zajednički projekt Grada i pulskog Vodovoda, investicija procijenjena na nešto iznad 10 milijuna kuna

| Autor: Duška PALIBRK
Već se iscrtava horizontalna signalizacija

Već se iscrtava horizontalna signalizacija


U ponedjeljak, 19. travnja, za promet se otvara rekonstruirana Premanturska cesta s novoizgrađenim rotorom na raskrižju s Valdebečkim i Kavrerskim putem, kao i izgrađena Wolffova ulica, javljaju iz Grada Pule.

Ovaj dio, kažu, bit će pušten u promet sredinom dana nakon dovršetka čišćenja gradilišta i uklanjanja privremene regulacije prometa.

Radovi se intenzivno nastavljaju još u sklopu I. faze rekonstrukcije Valdebečkog puta, čime će biti okončan ovaj zajednički projekt Grada i pulskog Vodovoda, investicija procijenjena na nešto iznad 10 milijuna kuna. Cestarske radove obavila je pulska Cesta.

Projektni zahvat obuhvaća izgradnju oko 800 metara prometnih površina s oborinskom odvodnjom, javnom rasvjetom i elektroničkom komunikacijskom infrastrukturom, vodovodnom mrežom te se dodatno uključila Plinara i plinofikacijom ove zone dovela prirodni plin nadomak kuća.

- Drago mi je da smo okončali ovaj za građane iznimno značajan infrastrukturni projekt, koji će olakšati prometovanje i učiniti ga sigurnijim. Unatoč krizi, Grad Pula pokazuje da osluškuje svoje građane i prepoznaje njihove prioritete te realizira projekte kojima se osigurava veći standard društvene opremljenosti. Znamo koliko je to bitno, posebno za stanovnike koji žive u tom dijelu grada i ovim im se putem svima zahvaljujem na strpljenju i razumijevanju koje su pokazali za vrijeme trajanja radova, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

U sklopu redovitog održavanja nerazvrstanih cesta obnovljen je kolnički zastor i u nastavku Premanturske ceste, do administrativne granice Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom