BOGATIJA NO INAČE

ZA EKOLOŠKI OSVIJEŠTENE: Božićna tržnica u Šijani uz vino, fritule i kobasice


Posljednji ovogodišnji eko-utorak, već uobičajeno rezerviran za Solidarnu ekološku tržnicu u Šijani, prošao je u pravom blagdanskom raspoloženju, na obnovljenim i osvijetljenim štandovima. Božićna tržnica bila je bogatija no inače jer su, osim domaćih ekoloških proizvođača iz Istre, na nju stigli i gosti iz svih dijelova Hrvatske sa svojim ekološkim proizvodima poput sokova, tjestenine, namaza…

Mali pomagač

Dok su ekološki osviješteni Puljani čekali u redovima za mandarine, med, povrće, ekološko brašno, ali i mliječne prerađevine, vrijeme se kratilo ćaskanjem uz degustaciju kuhanog vina i pečenih kobasica. Za deserte su se pobrinule članice Solidarne ekološke grupe i Solidarne ekološke kuhinje koje su donijele medenjake, a na licu mjesta pripremale fritule.

Mali pomagač Sebastian objasnio nam je da se radi o zdravim fritulama od integralnog ekološkog brašna. Pekla ih je njegova mama Andreja, a on ih je posluživao s dva ukusna preljeva - od šljiva i pomikakija. Ekološku tržnicu posjetili su Baka i Djed Mraz iz udruge Birikina te razveselili najmlađe posjetitelje.

Mali odmor

S obzirom na neradne dane pred nama, prva ekološka tržnica u novoj godini održat će se tek u utorak, 8. siječnja - uvijek na istom mjestu, na Trgu 1. istarske brigade, u blizini autobusnog kolodvora, i to od 16 do 18 sati.

Organizatori Solidarne ekološke tržnice su udruga Istarski eko proizvod i Solidarna ekološka grupa.(B. PETROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter