SPORTSKI VIKEND U GRADU

X-ica i PRVI PULSKI MARATON Prijavljeno 1.420 trkača iz 25 država

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

X-ica starta u subotu u 20.30, odnosno 20.35 sati ispred Arene, a trči se pet i deset kilometara. Cilj je u Areni, gdje će se u 22 sata proglasiti pobjednik i podijeliti medalje te slijedi party za sve trkače, ali i građane * Maraton kreće u nedjelju u 9 sati ispred Arene, a održavaju se i dječje utrke, za predškolarce i osnovce

  

Ovaj vikend obilježit će utrke, 5. X-ica i 1. Pula Marathon, uklopljeni u Visualiju, atraktivan festival svjetla koji se u Puli odvija sedmu godinu zaredom. Sportske događaje, u kojima sudjeluje sve više Puljana i turista, na jučerašnjoj su konferenciji za novinare predstavili pulski gradonačelnik Boris Miletić, direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj, direktor Pula Marathona i predstavnik udruge Run&Trek Robert Franjković, direktor agencije Uniline Boris Žgomba i Andrea Petrić iz Arena Hospitality Group.

Centrom grada

Subotnja X-ica starta u 20.30, odnosno 20.35 sati ispred Arene, a trči se pet i deset kilometara centrom grada ukrašenim svijetlećim instalacijama. Cilj je u Areni, gdje će se u 22 sata proglasiti pobjednik i podijeliti medalje te slijedi party za sve trkače, ali i građane, uz nastup Super Cower Banda te glazbu 80-ih.

Nedjeljni Pula Marathon cestovna je utrka koja objedinjuje tri različite discipline: maraton dug 42 kilometra, dvostruko kraći polumaraton i štafetu (3x7 km) sa zajedničkim startom u 9 sati ispred te ciljem u Areni. Trčat će se sve do zaobilaznice, potom duž turističkih naselja, uz more, natrag do Arene. Nakon toga, pod pokroviteljstvom Arena Hospitalityja, slijede dječje utrke: predškolarci trče 150 metara sa startom u 9.10. Potom u 9.25 sati kreću učenici nižih razreda osnovne škole koji trče 500 metara. Posljednji u 9.40 startaju stariji osnovci, a istrčat će 700 metara.

O atraktivnosti utrka svjedoči impresivna brojka od 1.420 prijavljenih trkača iz 25 država, među kojima je najviše, 463, onih koji će trčati 10 kilometara. Za polumaraton se prijavilo 427 trkača, za maraton 177, dok je za štafetu prijavljeno deset ekipa. Za maratonsku utrku zasad je prijavljeno 177 osoba, a za 5-kilometarsku X-icu njih 326. No, to nije i konačna brojka budući da su prijave otvorene do početka utrka, a organizatori - TZ Pule te udruge Run&Trek i ISTRun, uz pokroviteljstvo Grada - u konačnici očekuju oko tisuću i pol sudionika.

Gradonačelnik Miletić naglasio je da se u Puli istovremeno odvijaju dvije atraktivne manifestacije: Visualia, kao izbrendiran događaj, te trkački vikend. Zahvalio se svim partnerima koji su odlučili promovirati sport i zdrav način življenja, što potiče i Grad predstojećim Tjednom sporta.

Motiv turistima

- Cilj ove sportske manifestacije je da se privuku turisti u posezoni, ostvare noćenja i promoviraju Pula, Istra i Hrvatska kao destinacija rekreativnog turizma, ali i da se educiraju građani o pozitivnim učincima zdravog načina života te da ih se motivira na bavljenje sportom, kazala je Cinkopan Korotaj.

Partneri utrke su agencija Uniline te Arena Hospitality Group. Direktor Unilinea Boris Žgomba smatra ovo vrlo kvalitetnim projektima za koje se nada da će postati i motiv dolaska turista. Andrea Petrić iz Arena Grupe kazao je da kompanija svojim pokroviteljstvom nad dječjim utrkama želi poticati zdrav način života u najranijoj dobi.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater