BIVŠI PIONIRSKI DOM

VRIJEDNOST RADOVA 8,7 MILIJUNA KUNA Korisnici se u obnovljeni Dječji kreativni centar vraćaju u listopadu 2020.

| Autor: B. PETROVIĆ

Zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek i pročelnica za kulturu Jasmina Nina Kamber obišli su jučer gradilište Dječjeg kreativnog centra. Obnova tog centra započela je sredinom rujna, a jučer je zaključeno da se odvijaju planiranom dinamikom - postavlja se energetski učinkovita fasada, zamjenjuje dotrajala stolarija kao i krov s ugradnjom termoizolacije.

Radovima će se zamijeniti elektroinstalacije s energetski učinkovitijom rasvjetom, rekonstruirati kotlovnica i uvesti prirodni plin, ugraditi nova stolarija, sanirati zidovi i stropovi, obnoviti pet sanitarnih čvorova te izraditi sanitarni čvor za osobe smanjene pokretljivosti. U sklopu radova sanirat će s pozornica Teatra Naranča i rekonstruirati gledalište te izraditi pod sa sportskom podlogom u baletnom studiju.

Dio radova bit će i izvan zgrade - sanirat će se ogradni zid, ugraditi nova ograda i ulazna vrata u dvorište, rekonstruirati rampa za osobe smanjene pokretljivosti, odraditi drenaža oko objekta te novo betonsko stepenište koje povezuje parkiralište i glavni ulaz objekta.

Vrijednost investicije iznosi 8,7 milijuna kuna, od čega su 2,7 milijuna kuna bespovratna sredstva, dok će ostatak osigurati Grad Pula. Korisnici Dječjeg kreativnog centra u novoobnovljene prostorije trebali bi se vratiti u listopadu 2020.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini