DANAS SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PULE

Vijećnici o kreditu za Kaštijun, 10. izmjenama GUP-a i videonadzoru za šporkulje

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
(M. MIJOŠEK)

Zbog nepropisnog odbacivanja otpada, u zoni tvrđave San Giorgio, uz Medulinsku cestu, na Valelungi te u gradskim šumicama, posebno uz Premantursku cestu i Vodovodnu ulicu, pojačat će se kontrola i nadzor komunalnih redara, postaviti barijere za vozila pa i sustav videonadzora

 

Na posljednjoj točki dnevnog reda današnje sjednice Gradskog vijeća Pule od vijećnika će se tražiti suglasnost na zaduživanje Trgovačkog društva Kaštijun za 20 milijuna kuna. Tvrtka Kaštijun, 51 posto u vlasništvu Grada Pule i 49 posto u vlasništvu Istarske županije, kredit bi uzela od Zagrebačke banke uz otplatu na deset godina i fiksnu kamatu od 1,34 posto godišnje.

Zagađenje okoliša

Sredstva, kako čitamo u vijećničkim materijalima, raspodijelila bi se na način da je 7,1 milijun kuna namijenjen nadogradnji Županijskog centra za gospodarenje otpadom, s 4,5 milijuna kuna nabavilo bi se šest prikolica i jedan tegljač, 3,75 milijuna kuna potrebno je za ulaganje u bioreaktorsku plohu za izradu sustava brtvljenja i otplinjavanja te nabavu za dnevno pokrivanje, a s 4,5 milijuna kuna nabavio bi se stroj za mljevenje glomaznog otpada.

Prije toga pred vijećnicima će se naći i izvješće o lokacijama i količinama odbačenog otpada, troškovima uklanjanja otpada i provedenim mjerama za sprječavanje onečišćenja okoliša, ali i odluka o budućoj provedbi posebnih mjera na lokacijama gdje je nepropisno odbacivanje otpada prešlo sve granice. Riječ je o zoni tvrđave San Giorgio kod gradskog groblja, zoni Medulinske ceste, na Valelungi te u gradskim šumicama, posebno uz Premantursku cestu i Vodovodnu ulicu, na kojima će se intenzivirati kontrola i nadzor komunalnih redara, biti postavljene barijere za vozila pa i sustav video-nadzora.

Budu li večeras vijećnici prihvatili prijedloge, a sasvim sigurno hoće, Grad Pula kreće i u desete izmjene Generalnog urbanističkog plana grada Pule, ali i prvu izmjenu Urbanističkog plana uređenja Istočne poslovne zone, što se odnosi na područje uz zaobilaznicu, sjeverno do Mutilske i Medulinske do Šijane.

Nagrade grada

Danas se odlučuje i o laureatima za gradska priznanja koja će biti dodijeljena na Dan grada Pule 5. svibnja. Predlaže se Nagradu grada Pule dodijeliti Mladenu Pucariću za izniman doprinos kroz 40 godina djelovanja i razvoja udruga osoba s invaliditetom. Grb grad Pule dodijelio bi se pak Dominiku Družeti, vrhunskom sportašu Judo kluba "Istarski borac", za vrhunske sportske rezultate u prošloj godini, a vijećnici će glasati i o prijedlogu o dodjeli Povelje grada Pule OKUD-u Istra u povodu 60. obljetnice uspješnog rada i djelovanja.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater