U zagrebačkoj 14 u puli

VIJEĆE BOŠNJAČKE NACIONALNE MANJINE DOBILO SVOJ PROSTOR; Muratagić: Nadam se da će prostor u budućnosti biti otvoren i ispunjen svakoga dana

| Autor: Borka PETROVIĆ

U Zagrebačkoj 14 jučer je, uz prigodnu svečanost, službeno otvoren prostor Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije. Vijeću je prostor dodijelio Grad Pula, a uređen je uz pomoć Grada i Istarske županije.

Kako je prilikom otvorenja kazao domaćin predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Muhamed Muratagić, Vijeće je i do sada imalo svoj prostor u Rojcu, no on nije bio neprimjeran.

- Imali smo adresu, ali ne i adekvatan prostor. Kada sam prije četiri godine došao na čelo vijeća imali smo dva primarna cilja - osigurati prostor za rad i uvesti bosanski jezik u škole. Obje želje su nam ostvarene, kazao je Muratagić zahvalivši se pritom lokalnoj upravi na suradnji i potpori u tome.

Kako je naglasio prostor u centru grada dat će na korištenje svim bošnjačkim udrugama koje nemaju svoj prostor, ali ne samo njima već svim nacionalnim manjinama kako bi se u njemu organizirala prigodna druženje, izložbe, kazao je predsjednik Vijeća dodajući da se nada da će ovaj prostor u budućnosti biti otvoren i ispunjen svakoga dana.

- Naš je cilj našim kulturnim, vjerskim, nacionalnim identitetom oplemeniti identitet sredine u kojoj živimo i smatram da smo u tome na dobrome putu, kazao je Muratagić te riječ prepustio županu Valteru Flegu koji je potvrdio da su se programski ciljevi vijeća itekako ostvarili.

- Sada je riješen hardver - prostor, softver odnosno programe kojim ćete ga oplemeniti sigurno imate, poručio je Flego okupljenima te dodao da su ove godine izbori za vijeća nacionalnih manjina te pozvao ljude da u što većem broju na njih izađu.

Recimo i to da su program otvorenja svojim pjesmama i igrokazom oplemenili mališani iz Folklorne skupine "Buzetski biseri" te učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova koji uče bosanski jezik - Sara Žuf, Karlo Sandro Puđ i Leon Benčić Büro s učiteljicom bosanskog jezika Eminom Kahrimanović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter