TEMPERATURE NIŽE ZA 10 STUPNJEVA

VIDEO: U petak stiže brza i žestoka promjena vremena, pogledajte gdje će pasti glavnina oborina


Stiže brza i žestoka promjena vremena uz kišu, grmljavinske pljuskove, prolazno jak i olujan vjetar te zamjetan pad temperatura zraka.

U petak prijepodne doći će do prodora osjetno svježijeg i vlažnog zraka sa sjeverozapada Europe. Pritom očekujemo lokalno snažan razvoj oblaka uz kišu, a izgledni su i grmljavinski pljuskovi. Uz jači razvoj oblaka u kraćem vremenskom roku može pasti i više od 50 mm kiše.

Prema većem dijelu prognostičkih modela, glavnina oborina očekuje se u Istri te na Kvarneru i u Sloveniji. Ne sumnjamo da će tijekom četvrtka prigodno upozorenje izdati i Meteoalarm, što ćemo pravovremeno prenijeti na portal.

Osim obilnih oborina, očekuje nas i drastičan pad temperatura zraka. Kao što možemo uočiti na prognozi WRF-a, na istarskom području vrijednosti će se lokalno sniziti i za 10-ak stupnjeva Celzijevih. Još izraženijih pad temperature izgledan je u Gorskom kotaru gdje će temperature u samo 24 sata pasti i za 15 °C!

Glavno obilježje nadolazeće promjene bit će i vjetar. Jugo i jugozapadnjak u petak prijepodne naglo će zamijeniti umjerena i jaka bura, na poznatim lokalitetima te na otvorenom moru s olujnim i orkanskim udarima. Bura će doprinositi osjećaju svježijeg vremena.

Postupno smirivanje vremena valja očekivati u petak navečer, stoga su izgledna i sunčana razdoblja. Dani iza petka donose nam povoljno vrijeme uz obilje sunčanog vremena i postupno slabljenje vjetra.

Temperature zraka bit će osjetno niže u odnosu na protekle dane. Noći će po kotlinama unutrašnjosti Istre biti svježe za doba godine, dok će se dnevne temperature zraka na većem dijelu područja kretati između 24 i 28 °C. 

Zahladnjenje će zahvatiti i južni dio zemlje, no ipak nestabilnosti će biti rjeđa pojava u odnosu na sjeverni Jadran. (P.R./IM).

Oborine

Udari vjetra

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater