HUMANITARNA AKCIJA NA GRADSKOJ TRŽNICI

 Zdrave navike = zdrav život


Udruga za pomoć onkološkim bolesnicima EM-VITA NOVA - Centar za zdrave životne navike, organizira humanitarnu akciju, a obrok će se prodavati po 25 kuna, dok će se ukupan prihod od prodaje uložit će se u daljnji rad i aktivnosti udruge

Udruga za pomoć onkološkim bolesnicima EM-VITA NOVA - Centar za zdrave životne navike, organizira i ove godine, drugu po redu, humanitarnu akciju na centralnoj pulskoj tržnici u subotu od 10 do 13 sati. Akcija se organizira pod nazivom "Zdrave navike =zdrav život". Događaj na tržnici će biti ujedno i promocija zdravog stila života koji možete postići usvajanjem zdravih navika prehrane, tjelovježbe i primjenom tehnika za redukciju svakodnevnog stresa.

Sto kilograma hrane

Za subotu će se pripremiti oko sto kilograma hrane, odnosno pet vrsta jela. U ponudi će biti i hrana koju mogu konzumirati osobe s problemom probave hrane s glutenom, tako da će oni moći kušati delicije bez glutena. Jedan obrok će se prodavati po 25 kuna, a prihod od prodaje uložit će se u daljnji rad i aktivnosti Udruge. Udruga je tijekom godine i pol dana, koliko je intenzivno aktivna, organizirala 11 radionica "Škola zdrave i uravnotežene prehrane" na kojima je sudjelovalo ukupno 73 polaznika, od toga 80 posto onkoloških bolesnika i članova obitelji. Održano je pet različitih predavanja na teme - Bolji odnos prema sebi, Misli i emocije, Pozitivan stav...

Inače, Udruga pruža besplatnu psihosocijalnu pomoć i besplatnu Školu zdrave prehrane svim onkološkim bolesnicima. Udruga se financira isključivo iz donacija koje se mogu uplatiti na transakcijski račun Udruge IBAN HR6523900011100978965.

Zdrava prehrana bolesnika

- Zahvaljujemo svima koji su podržali organizaciju subotnjeg događaja kao što su Bio Bio trgovina, DM, domaćim lokalnim proizvođačima kao što je OPG Zohil koji je darovao svježe povrće za ovu akciju, Tržnici d.o.o. Pula i restoranu Mini Mini te dragim volonterima koji će pomoći da u subotu brzo dobijete svoj obrok, vele iz ove udruge. (B. PETROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini