TURIZAM I RURALNI RAZVOJ

UZ SVJETSKI DAN TURIZMA Izložba "Rural-popular" učenika "Lipe" u Gradskoj knjižnici

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Učenici i suradnici iz Lipe dočarali su seosko domaćinstvo

Učenici i suradnici iz Lipe dočarali su seosko domaćinstvo


"Izvan gradskih i urbanih središta.../Rosom okupana trava, polako pleše ritmom vjetra./Oblaci na plavom platnu/njišu se nošeni daškom nevidljive sile". Ovi stihovi učenice Ane Kuhar iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u Puli otvorili su u povodu Svjetskog dana turizma izložbu "Rural-popular" na Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice i čitaonice.

Prizori iz Aninih stihova mogu se zamisliti kada ugledamo drvenu kućicu u kojoj se upravo priprema palenta i bakina slastica iznenađenja. Tako i počinje izložba kojom je prikazan šarolik svijet prirode i ugodna ruralna sredina, daleko od svakodnevnog stresa. Ovogodišnje geslo manifestacije je Turizam i ruralni razvoj, a naziv izložbe nadahnut je porukom da turizam stvaraju ljudi.

Učenici i suradnici iz Lipe dočarali su seosko domaćinstvo i prezentirali antikni kuhinjski i slastičarski pribor na rustikalno ukrašenom stolu, kao i nostalgične predmete skrivene unutar drvene kućice za odmor. Idilični kutak obogaćuju literarni i fotografski radovi učenika koji nas podsjećaju na to koliko je važno da smo okrenuti prirodi i jedni drugima. Vrijedne ruke ljudi sa sela strpljivo i marljivo stvaraju, a ruralni turizam pruža prigodu da svi budemo dijelom tradicije.

U programu su sudjelovale učenice Sandra Čelebić, Ana Kuhar i Maja Serbus, profesorice Vedrana Brajković, Irena Kiss, poznati chef i nastavnik Robert Perić i knjižničarka Željka Kondić Dabo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom